80 در صد آسیب های هاپکیدو در تمرین اتفاق می افتد
(استاد یار دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تبریز معتقد است در صد بالایی از آسیب های ورزش هاپکیدو مربوط به تمرینات است و می توان با گرم کردن و سرد کردن صحیح بدن . اجرای تکنیک های صحیح .اجرای تمرینات قدرتی . انعطاف پذیری و رعایت مسایل ایمنی از میزان این آسیب ها کاست .
هاپکیدو از محبوب ترین ورزش های رزمی است و با توجه به میزان بالای برخورد در این رشته ورزشی توجه به آسیب ها و جلوگیری از بروز آنها اهمیت بالایی دارد هاپکیدو جز ورزش های برخوردی و مبارزه ای است و به چند دسته مثل حرکات نمایشی – سلاح های سرد – مبارزات – تقسیم میشود که با توجه به این موضوع ماهیت آسیب های این ورزش هم متفاوت خواهد بود .
براساس تحقیقات دکتر ها در خصوص آسیب های ورزش هاپکیدو انجام داده مشخص شده است بیشترین آسیب های این رشته ورزشی وسط تاتامی و در دقایق پایانی مسابقات یا تمرین ها اتفاق می افتد و این به دلیل خستگی ورزشکار . پایین آمدن آمادگی جسمانی و احساس عمل کردن اوست که باعث میشود تمرکز خود را بر ضربه های وارد شده از سوی حریف از دست بدهد و دچار آسیب دیدگی شود فک. صورت. بینی . لثه و اندام تحتانی (زانو و مچ پا ) قسمت هایی هستند که بیشترین احتمال آسیب در هاپکیدو را دارند.
راه هایی برای مراقبت از زانو به هنگام ورزش کردن وجود دارد که عبارتند از .
1- بدن را قبل از شروع ورزش گرم کنید و حرکات کششی انجام دهید گرم کردن بدن و انجام حرکات کششی باعث افزایش جریان خون و لنف به داخل ساختار مفاصل و بافت های نزدیک به آنها می شود به این ترتیب ماهیچه ها و رباط ها قسمت زانو منعطف تر میشود و فشار وارد بر تاندون ها و زانوها کم میشود .
2- تعادل عضلات را افزایش دهید ما هیچه های پایین تنه را قوی کنید تا از میزان فشار به زانو ها کاسته شود سعی کنید تعادل بین قدرت عضلات چهار سر ران و همسترینگ را بر قرار کنید بدین شکل ثبات و قدرت مفصل زانو افزایش می یابد .
3- از انجام بیش از حد ورزش بپرهیزید بسیاری از ورزشکاران به دلیل انجام بیش از حد ورزش زانوهای خود را تحت فشار می گذارند.
4- ناکهان شدت ورزش را افزایش ندهید به بدن خود این امکان را بدهید که به تدریج به ورزش عادت کند انجام ورزش با شدت زیاد بدون فرصت دادن به بدن باعث میشود که زانو آسیب ببیند دقت داشته باشید که تغیر ایجاد کردن در ورزش ممکن است زیاد به نظر شما در شدت آن تاثیر نداشته باشد اما ممکن است فشار بیشتری به مفاصل وارد کند .
5- از پاها مراقبت کنید پاها تاثیر زیادی بر زانو ها می گذارد از کفش های مناسب استفاده کنید و هر آسیبی که پای شما رسید ار آن مراقبت کنید زمانی که دوچار مصدومیت میشوید آن را سرسری نگیرید درمان ناکامل و جزیی بسیاری از مصدومیت های زانو عامل آرتروز در آیند است برای مثال کسی که رباط صلیبی پاره کرده است ممکن است بتواند زندگی عادی خود را ادامه دهد اما اگر رباط پاره خود را از طریق جراحی ترمیم نکند قطعا در سنین بالاتر دوچار ساییدگی مقصل زانو و آرتروز خواهد شد.
6- در تمرینات ورزشی بر قسمت های مختلف بدن کار کنید و فشار را در تمام طول جلسه تمرین بر یک استخوان یا یک گروه از عضلات نگذترید.
7- به هنگام انتخاب رشته ورزشی خود بدانید که چه مقدار فشار به زانوی شما وارد میشود از ورزش هایی که فشار زیادی به زانوی شما می آورد بپرهیزید مخصوصا اگر سابقه قبلی دلرید.
8- دستگاه های ورزشی را درست انتخاب کنید انتخاب نادرست دستگاه های ورزشی باعث ایجاد مشکل میشود برای مثال اگر میخواهید دستگاه دوچرخه ثابت بخرید به جای قرار گرفتن پدال ها دقت کنید .
9- اضافه وزن خود را کم کنید اضاف وزن باعث میشود که فشار واده به زانو بیشتر شود اضافه وزن باعث ایجاد آرتروز میشود.
10- به بدن خود دقت کنید اگر احساس درد می کنید مشخص است که فشار زیادی به بدن خود وارد کرداید با احساس درد بلافاصله از میزان فعالیت خود بکاهید.
11- ورزشکاران زن در مقایسه با ورزشکاران مرد به میزان بسیار بالاتری به صدمات اسکلتی عضلاتی خاص و ناراحتی های بدنی دچار میشود.
نکاتی درباره آسیب دیدگی کشکک زانو در ورزشکاران
آسیب کشکک زانو یکی از درد های شایعه در ورزشکاران به خصوص در رشته های پر تحرک است در امان ماندن از این آسیب ورزشی اصولی دارد که باید با تمرین های حرفه ای و افزایش قدرت عضلاتی و هماهنگی مانع از بروز آن شد.
آسیب دیدگی استخوان کشکک زانو که از بالا به عضله چهار سر ران و از پایین به استخوان ساق متصل است از شکستگی های شایع در ورزشکاران است این آسیب دیدگی که بیشتر در ورزش های تماسی و بر خوردی و همچنین حرکاتی که احتمال سقوط یا افتادن در آن ها زیاد است اتفاق می افتد و شامل ساییدگی غضروف زیر این استخوان و شکستکی خفیف تا حاد است .
استخوان کشکک زانو نقش اهرمی برای عضله چهار سر ران دارد که عملکرد این ناحیه را بهبود می بخشد و در صورت بروز مشکل در این ناحیه ورزشکار با مشکلات زیادی مثل محدودیت دامنه حرکتی رو یه رو میشود این آسیب دیدگی معمولا همراه با درد شدید تورم بی حرکتی است که فرد نمی تواند زانوی خود را حرکت دهد همچنین در ورزش هایی مثل وزنه برداری و پاورلیفتینگ که فشار زیادی خطر پارگی تاندون ها را بالا می برد ممکن است همراه با پارگی تاندون متصل به این استخوان یا کندگی محل چسبندگی آن باشد.
تمرین درمانی بخش مهمی از درمان آسیب دیدگی کشکک زانو است معمولا در مراحل ابتدایی تمرینات ایزومتریک انجام میشود که دامنه حرکتی مفاصل را کنترل می کند و عضلات را در برابر تعطیلی بیشتر تقویت و بافت اصلی آن را حفظ می کند البته برای درمان باید یک برنامه تمرینی منظم داشت در میزن آسیب در اثر سر به ژنتیک افراد بستگی دارد .
دیدگاهتان را بنویسید